Recull materials Montessori

En aquest apartat podeu trobar un petit recull de materials Montessori que serveixen per treballar el pensament matemàtic amb els més petits:

  • Vares vermelles

Imagen relacionada

 

Les vares vermelles serveixen per treballar la longitud (llarg-curt). Es tracta de deu vares de fusta de color vermell. La més llarga fa 1 metre, i cadascuna de les següents disminueix 10 cm respecte de l’anterior, de manera que la més curta mesura exactament 10 cm.

  • Torre rosa

Resultado de imagen de torre rosa montessori

La torre rosa serveix per treballar el volum (gros-petit). Es tracta de 10 cubs de color rosa. El més gros té 10 cm d’aresta (per tant, és 1 dm cúbic), i cadascun dels cubs següents disminueix 1 cm d’aresta respecte de l’anterior, de manera que el més petit mesura exactament 1 cm cúbic.

  • Plaques de colors

Imagen relacionada

Les plaques de colors serveixen per fer ordenacions per la intensitat del color. En total són 9 col·leccions de diferent color, amb 7 plaques a cada col·lecció.

  • Encaixos sòlids o blocs dels cilindres

Resultado de imagen de encaixos solids o cilindres montessori

N’hi ha de diferents tipus, que serveixen per treballar diferents conceptes primaris relatius a la mesura (alt-baix, ample-estret, gruixut-prim). El material és, com en els casos anteriors, de fusta i consta d’uns cilindres amb un petit mànec per poder treure’ls i posar-los dins de l’encaix.

  • Cinlindres dels sons

Resultado de imagen de encaixos solids o cilindres montessori

Es tracta de dues col·leccions de 6 cilindres (vermella i blava) que tenen diferent contingut en el seu interior, de manera que poden ser ordenats pel soroll que fan. Una altra activitat possible és aparellar dos cilindres (un de cada col·lecció) que facin el mateix soroll.

  • Prismes o escala marró

Resultado de imagen de escalera marron montessori

Serveixen per treballar el gruix (gruixut-prim). Es tracta de 10 prismes de fusta de base quadrada que fa 10 cm de costat, i cadascun dels quadrats de la base dels primes següents disminueixen 1 cm de manera que el més prim té una base quadrada d’1cm de costat.

  • Cilindres de colors

Resultado de imagen de cilindres de colores montessori

N’hi ha quatre col·leccions, de quatre colors diferents (vermell, verd, groc i blau) que serveixen per treballar l’amplada (ample-estret) i la longitud (alt-baix) de manera conjunta, característica no gaire habitual dels materials Montessori, atès que normalment es treballa una única qualitat. Cada col·lecció consta de 10 cilindres que van disminuint progressivament l’amplada i l’alçada.

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar